Kontakt os på 20 98 33 11 eller send forespørgsel her

 

M/S Zar og Kaptajnen

“Vores besætning på Zar giver gæsterne en unik oplevelse på havet, men samtidig arbejder vi også hårdt bag kulissen for at bevare den maritime kulturarv.” citat, Morten Elmbo

Skibets kaptajn Morten Elmbo er opvokset tæt på havet og havnen på Tåsinge i det sydfynske øhav og uddannet skibsfører fra Svendborg Navigationsskole i 2001. Morten begyndte sin karriere som navigatør i A.P Møller Mærsk og fik sin grunduddannelse på den prestigefyldte Søfartsskole Kogtved i Svendborg.

 

Morten Elmbo: “De gamle sejlskibe er alle unikke og forskellige og kræver en erfaren besætning. Det er tungt grej, der bliver sat og det er tungt at arbejde med sejlene og farligt at være i masterne. Derfor er vi nødt til at uddanne vores egne folk ved sidemandsoplæring, hvor vi giver vores kompetencer videre til næste mand.”

En erfaren skipper
Efter en periode som officer i Forsvaret og ubådsjæger i Baltisk farvand, vendte Morten tilbage til de traditionelle sejlskibe og blev skipper allerede som 23-årig. Morten har bl.a. sejlet med Nordkaperen i det sydlige Stillehav, været underviser og navigatør på skoleskibet Georg Stage og besejlet det meste af Nordeuropa på flere togter med et fuldrigget skib, sejlet katamaran fartøjer til hav-vindmøller m.v. Morten sejlede første gang på Zar i 2004 på en tur til Portugal, da skibet var ejet af Carlsberg under navnet Madonna. Morten Elmbo fik kommandoen på M/S ZAR i 2008 og da Carlsberg solgte skibet til Henrik Frederiksen i 2010, fulgte den kyndige skipper med. Morten har været kaptajn på skibet lige siden, hvilket gør ham til den erfarne kaptajn, han er i dag.

Besætning
Ombord på Zar er den faste besætning, bestående af kaptajn Morten Elmbo, samt to veluddannede sejlere. Besætningen er uddannet på Skoleskibene, enten Georg Stage eller Skoleskibet Danmark, hvor man opnår færdigheder i at arbejde i masterne. Det kræver erfaring og stærkt mod at være til vejrs, som det hedder i fagsprog. Alle besætningsmedlemmerne har gyldige certifikater fra Søfartsstyrelsen, og har modtaget den maritime grunduddannelse inkl. røgdykning, brandslukning, evakuering af passagerer m.m.

Arbejdet på et historisk træskib
De danske fragtskibe havde deres storhedstid frem til starten af 1900-tallet. Skonnerten ZAR var en af de allersidste lastførende fartøjer, der benyttede sejl og var bygget af træ. Et kummerligt liv, hvor hårdt manuelt arbejde i dårligt og koldt vejr var dagligdag. Sådan er det ikke længere, dog skal der stadig hårdt arbejde til at vedligeholde, drive og sejle et sejlskib. Det er et håndværk at sejle et skibet. Danmark er et af de eneste lande i verden, der stadig har en grunduddannelse på et fuldrigget sejlskib, hvor eleverne bliver lært op i et unikt håndværk.

M/S ZAR – og den maritime kulturarv
Den maritime kulturarv er en vigtig del af Danmarkshistorien, og har været essentiel for opbygningen af vores samfund, og derfor også yderst bevaringsværdigt. Vores besætning på Zar giver gæsterne en unik oplevelse på havet, men samtidig arbejder vi også hårdt bag kulissen for at bevare den maritime kulturarv, så vi kan formidle og bevare den, og forhåbentligt fortsat opleve traditionelle træskibe i de danske farvande.

Om Zar

En del af den maritime kulturarv

Business

Eksklusive møder på havet

Pleasure

Lad eventyret begynde…

Book Zar til kajs

Uanset om jeres fest skal foregå langs kajen i Helsingør Havn med Kronborg som kulisse, eller på havet, kan vi sammensætte dagen som I ønsker det. Vi kan sejle med 46 gæster ombord. Hvis I vælger at blive i havn, kan I være op til 100 personer på dæk. Vi henter jer naturligvis også gerne i en havn efter jeres ønske. Læs mere her om ideer til sejlture og afhentning.

Book dit arrangement her

Kontakt Morten Elmbo på 20 98 33 11 eller send en mail

Kontakt:
HFH-GRUPPEN
Klosterrisvej 4
3100 Hornbæk
CVR 29 51 35 70


Skibet Zar er en del af Havreholm Slot og HFH gruppen.

Booking:
For booking eller yderligere information, kontakt Morten Elmbo, alle hverdage mellem 09.00-17.00.